Kelebihan Facebook

Pada hari ini, buka sahaja internet pastinya perkara pertama yang akan diakses adalah akaun Facebook.

Tidak kira bila masanya, fenomena Facebook kita telah menular di muka bumi. Namun, tidak salahnya kita sebagai usahawan menggunakan kelebihan Facebook ini bagi memasarkan bisnes kita kepada pasaran!

Jom kita lihat, mengapa ianya perlu?

Kelebihan Facebook

Kelebihan Facebook

Kelebihan Facebook 1: Facebook Mempunyai Ratusan Juta Pengguna

Pengguna Facebook terus meningkat dari hari ke hari. Manakala jumlah pengguna Facebook dari Malaysia adalah di antara yang tertinggi di dunia dan Asia. Kita tidak akan mengambil kesemua jutaan pengguna itu, sebaliknya kita boleh tentukan berapa ramai yang kita mahu sasarkan.

Pengguna-pengguna Facebook ini pula biasanya akan membuka Facebook terlebih dahulu berbanding laman web yang lain. Malah tidak salah jika dikatakan, ada sebahagian pengguna Facebook tidak berminat untuk melayari mana-mana website seperti blog dan sebagainya. Mereka hanya aktif di Facebook sahaja atau paling kurang, mereka teramat kerap melayari Facebook pada setiap hari.

 

Kelebihan Facebook 2: Facebook Ads

Dengan fungsi Facebook Ads berbayar yang disediakan oleh pihak Facebook, kita boleh membuat iklan yang fokus, tepat dan menumpu kepada golongan yang tertentu sahaja seperti umur, minat, tempat tinggal dan jantina. Fungsi ini tiada di mana-mana laman web pengiklanan yang lain.

Walaupun FB Ads adalah memerlukan kos (berbayar), namun dengan wujudnya beberapa panduan dan kursus berkaitan pengiklanan ini, kita boleh mengelak kerugian dan kegagalan.

 

Kelebihan Facebook 3: Facebook Mobile

Semakin banyak gajet yang dilengkapkan dengan aplikasi media sosial seperti Facebook. Pihak pengeluar gajet seperti Apple, Samsung, Nokia dan banyak lagi, kini memasukkan aplikasi media sosial ke dalam produk keluaran mereka.

Daripada jumlah pengguna Facebook, sebahagian mereka mengakses Internet dengan menggunakan gajet elektronik. Bermaksud, mereka akan terus menerus online di Facebook walaupun tidak berada di rumah ataupun di pejabat (tempat bekerja).

Ini adalah satu peluang untuk usahawan dan perniagaan, di mana usaha promosi kita begitu mudah dibaca dan sampai kepada pengguna-pengguna Facebook pada bila-bila masa.

 

Kelebihan Facebook 4: Facebook Bersifat Viral

Aspek viral adalah salah satu ciri yang ada pada Facebook. Apa yang seseorang buat di Facebook, ia boleh diketahui oleh rakan-rakannya yang lain. Contohnya jika seorang pengguna FB klik Like satu Page bisnes, rakan lain akan tahu mengenainya. Lantas rakan-rakannya juga akan klik Like.

Sifat viral ini juga dipanggil sebagai ‘promosi dari mulut ke mulut’. Selain Facebook itu sendiri bersifat viral, pengguna-pengguna FB juga suka dan kerap berkongsi mengenai perkara yang mereka suka dan tidak. Jadi, apabila kita memaksimumkan teknik pemasaran di Facebook, mesej pemasaran kita akan menjadi semakin viral dan sampai kepada ribuan pengguna Facebook yang lain.

 

Kelebihan Facebook 5: Pengguna Facebook Lebih Percayakan Rakan Mereka

Pelanggan baru amat sukar mempercayai kita, tetapi apabila rakan mereka mengatakan kita adalah usahawan yang boleh dipercayai, dari situ mereka akan mula yakin untuk membeli daripada kita. Mereka mungkin akan bertanya rakan-rakan mereka dahulu, bertanya di Group yang mereka sertai ataupun membaca tulisan rakan-rakan FB mereka.

Selain daripada itu, apabila mereka melihat rakan-rakan lain berinteraksi di Fan Page kita, ia akan menyebabkan mereka juga mahu turut serta dan ambil tahu mengenai kita.

 

Tak Sah Niaga Di Facebook Kalau Tak Rujuk DVD ni..

Hohoho, sampai macam tu sekali. Pengumuman ni khas tentang pelancaran DVD Latest FB Ads Marketing dari En Jamal, owner sifufbads sdn bhd. Ya, jujurnya saya akui DVD Latest FB Ads Marketing ini memang PATUT dimiliki oleh SEMUA penjual di Facebook. Fully recomended…

–> 4 SEBAB KENAPA ANDA PERLU DAPATKAN DVD NI

 

  1. PROVEN. Rujuk testimonial di web. Ramai dah malatop sales mereka. Bermacam-macam bisnes, part time ada, full time pun ada. Ada yang sales 4 angka sebulan, 5 angka sebulan, dan ada juga 6 angka sebulan.
  2. FROM THE EXPERT. Sifufbads, memang expert dalam fb ads marketing ni. Ramai anak muridnya. Anda boleh lihat di page Sifu FB Ads. Banyak ilmu FB Ads marketing dikongsikannya. Panduan-panduan, seminar, bengkel FB Ads nya selalu SOLD OUT!
  3. DETAIL. Ya, memang detail. Dari basic sampai la ke advanced tentang FB Ads ditunjukkan oleh sifufbads.Dijamin anda PUAS HATI. Produk mantop katakan..
  4. LANGKAH DEMI LANGKAH. Ada video, ada manual, ada mindmap yang akan guide anda. Usah risau jika rasa tak boleh follow. Ianya disusun mengikut turutan dari asas ke advanced.

Dapatkannya Diskaun Tawaran EarlyBird di sini:

http://sifufbads.jomniaga.com/go/earlybird/

 

NAK TAK ?

  •  Ubah bisnes anda, dari biasa-biasa ke level lebih tinggi. Dari 4 figure kepada 6 figure.
  •  Huru-harakan inbox, bertalu-talu SMS order masuk.
  •  Tarik ramai pelawat masuk ke ‘kedai’ anda? Bukan setakat 30-50 orang sehari, tapi ribuan orang sehari.
  •  Tukarkan pelawat yang masuk menjadi pembeli. Bukan sekadar window shopping saja.
  •  Kasi cair pelawat dengan ayat ‘pukau’ yang buatkan mereka dengan rela hati ‘keluarkan’ wang poket..
  •  NETT PROFIT tinggi. Bukan setakat sales tinggi, tapi untung bersih juga tinggi.

Sudah pasti anda, mau kan?

Dapatkannya Diskaun Tawaran EarlyBird di sini:

http://sifufbads.jomniaga.com/go/earlybird/

Jika anda serius mau tingkatkan jualan dan mendapat kelebihan di Facebook, DAPATKAN DVD INI, JIKA SEBELUM NI Anda;

  •  Biasa ambil servis-servis naikkan LIKE, tapi sales tak berapa nak ada.
  •  Upah orang buat marketing page anda, tapi duit je habis, hasil tarak.
  •  Memang selalu buat ads, tapi hentam kromo saja. Guna boost post, kos iklan mahal..Untung ada, tapi kos iklan mahal.
  •  Tak tahu setting ads, nak buat ads ke mobile tak tahu, ke desktop tak tahu, nak bid tak tau, nak letak budget tak tau..bila nak stop ads tak tau..nak laju ads tak tau…nak baca data ads pun tak tau.

FAST ACTION, FAST RESULT…

Dapatkannya Diskaun Tawaran EarlyBird di sini:

http://sifufbads.jomniaga.com/go/earlybird/

JAMINAN – Jika dah dapatkannya, rasa TAK BERBALOI, sifufbads ada berikan jaminan pulangan wang kembali 30 hari. (setakat ni, dah lebih 500 pembeli, tiada sorang pun yang katakan tak puas hati)

PANDUAN TERBAIK, DARI SIFU TERBAIK, DAN UNTUK ANDA MEMAKSIMAKAN KELEBIHAN FACEBOOK TERBAIK.

Recommended Reading

Author: Tarmizi Sukarno

Im a part time internet marketer, Online Seller, Offline Seller, and Creative Advertiser Implementer. Feel free to contact me at +6011-38800002 for free consultations to improve your business.