Panduan Peperiksaan Pegawai Psikologi

 

Peperiksaan Pegawai Psikologi Gred S41 adalah berkaitan dengan peraturan-peraturan asas yang relevan dengan kerja-kerja harian dalam pengurusan dan pentadbiran yang perlu diketahui oleh semua pegawai yang berkenaan. Peperiksaan ini terbahagi kepada 2 (dua) bahagian iaitu:

 

KLIK untuk Download

KLIK Gambar eBook Di Atas untuk Download Percuma

Peperiksaan Pegawai Psikologi S41 Bahagian I (5105A)

Ia melibatkan Peraturan-peraturan Pegawai Awam, Perintah Am, Arahan Perbendaharaan, Pekeliling Kemajuan Pentadbiran Awam, Arahan Keselamatan, Perlembagaan dan Undang-undang Am. Bahagian ini mengandungi 15 soalan esei (subjektif) daripada 3 seksyen seperti berikut:

  • Seksyen I: 5 soalan (Peraturan-Peraturan Pegawai Awam, Perintah Am, Arahan Perbendaharaan dan Tatacara Pengurusan Stor).
  • Seksyen II: 5 soalan (Panduan Pengurusan Pejabat, Arahan Keselamatan dan Pekeliling Kemajuan Pentadbiran Awam).
  • Seksyen III: 5 soalan (Perlembagaan dan Undang-Undang Am)

Calon Peperiksaan Pegawai Psikologi S41 perlu menjawab 10 soalan iaitu 3 soalan daripada setiap seksyen dan yang perlu 1 soalan daripada mana-mana seksyen. Calon dibenarkan merujuk kepada bahan rujukan yang berkaitan semasa peperiksaan (open book).

Masa diperuntukkan adalah selama 3jam.

 

 

Peperiksaan Pegawai Psikologi S41 Bahagian II (5105B)

Bahagian ini pula lebih menjurus kepada soalan yang berkaintan Kaunseling dan Psikologi. Bahagian ini mengandungi 14 soalan esei (subjektif) daripada 4 seksyen seperti berikut:

  • Seksyen I: 4 soalan (Kaunseling – Pengetahuan Tentang Teori dan Proses Kaunseling, Kemahiran Kaunseling, Jenis/Bentuk Kaunseling dan Konsultasi)
  • Seksyen II: 4 soalan (Psikologi – Ujian Psikologi dan Pembangunan Modal Insan)
  • Seksyen III: 4 soalan (Undang-Undang, Kod Etika dan Peraturan-Peraturan Jabatan)
  • Seksyen IV: 2 soalan (Bengkel Interaktif Akta Kanak-Kanak 2001 [Akta 611])

Calon Peperiksaan Pegawai Psikologi S41 perlu menjawab 10 soalan iaitu 3 soalan daripada setiap seksyen I, II yang perlu dan III dan 1 soalan daripada seksyen IV. Calon dibenarkan merujuk kepada bahan rujukan yang berkaitan semasa peperiksaan (open book jugak!).

Bagaimana dengan persediaan untuk peperiksaan Pegawai Psikologi anda?
Harap semuanya berada dalam keadaan teratur!

Ada yang ambil mudah kerana ianya adalah peperiksaan Online. Tetapi percayalah, mengikut pengalaman Tim Infokerjaya – ianya tidak memberikan anda ‘advantage’ besar.

Ini tanggapan kebanyakan calon;

 

Open book maa! Waktu exam pun boleh studi. Google ja

==> Anda akan menyesal bila buat begini!!! (KLIK SINI JIKA NAK TAHU KENAPA)

 

Anda akan berada dalam keadaan yang ‘sangat kalut’ keran:-

1 – Soalan banyak
2 – Talian internet yang tak menentu

 

Jadi, saya amat mencadangkan untuk anda hanya buka browser peperiksaan sahaja. Jangan buka multiple browser. Lihat apa berlaku pada calon exam online W41 dan M41 yang lalu. Sistem ‘hang + jammed’

 

Apa yang menyedihkan, ianya tidak berlaku kepada semua calon. Hanya sebahagian sahaja dan majoriti mereka adalah
yang buka ‘multiple browser’ dengan tujuan nak cari maklumat masa jawab exam!

Erkkkk!

Jangan jadi macam ini. Buat persediaan seawal mungkin.

Rujukan ini akan membantu persediaan anda;

Peperiksaan Pegawai Psikologi

Jangan ambil mudah dan jangan biarkan kesilapan ini membunuh potensi lulus anda

Peperiksaan Perkhidmatan Pegawai Psikologi

 

Peperiksaan Perkhidmatan Pegawai Psikologi Gred S41 adalah berkaitan dengan peraturan-peraturan asas yang relevan dengan kerja-kerja harian dalam pengurusan dan pentadbiran yang perlu diketahui oleh semua pegawai yang berkenaan. Peperiksaan ini terbahagi kepada 2 (dua) bahagian iaitu:

 

KLIK untuk Download

KLIK Gambar eBook Di Atas untuk Download Percuma

Peperiksaan Perkhidmatan Pegawai Psikologi S41 Bahagian I (5105A)

Ia melibatkan Peraturan-peraturan Pegawai Awam, Perintah Am, Arahan Perbendaharaan, Pekeliling Kemajuan Pentadbiran Awam, Arahan Keselamatan, Perlembagaan dan Undang-undang Am. Bahagian ini mengandungi 15 soalan esei (subjektif) daripada 3 seksyen seperti berikut:

  • Seksyen I: 5 soalan (Peraturan-Peraturan Pegawai Awam, Perintah Am, Arahan Perbendaharaan dan Tatacara Pengurusan Stor).
  • Seksyen II: 5 soalan (Panduan Pengurusan Pejabat, Arahan Keselamatan dan Pekeliling Kemajuan Pentadbiran Awam).
  • Seksyen III: 5 soalan (Perlembagaan dan Undang-Undang Am)

Calon Peperiksaan Perkhidmatan Pegawai Psikologi S41 perlu menjawab 10 soalan iaitu 3 soalan daripada setiap seksyen dan yang perlu 1 soalan daripada mana-mana seksyen. Calon dibenarkan merujuk kepada bahan rujukan yang berkaitan semasa peperiksaan (open book).

Masa diperuntukkan adalah selama 3jam.

Peperiksaan Perkhidmatan Pegawai Psikologi S41 Bahagian II (5105B)

Bahagian ini pula lebih menjurus kepada soalan yang berkaintan Perkhidmatan Kaunseling dan Psikologi. Bahagian ini mengandungi 14 soalan esei (subjektif) daripada 4 seksyen seperti berikut:

  • Seksyen I: 4 soalan (Kaunseling – Pengetahuan Tentang Teori dan Proses Kaunseling, Kemahiran Kaunseling, Jenis/Bentuk Kaunseling dan Konsultasi)
  • Seksyen II: 4 soalan (Psikologi – Ujian Psikologi dan Pembangunan Modal Insan)
  • Seksyen III: 4 soalan (Undang-Undang, Kod Etika dan Peraturan-Peraturan Jabatan)
  • Seksyen IV: 2 soalan (Bengkel Interaktif Akta Kanak-Kanak 2001 [Akta 611])

Calon Peperiksaan Perkhidmatan Pegawai Psikologi S41 perlu menjawab 10 soalan iaitu 3 soalan daripada setiap seksyen I, II yang perlu dan III dan 1 soalan daripada seksyen IV. Calon dibenarkan merujuk kepada bahan rujukan yang berkaitan semasa peperiksaan (open book jugak!).

Bagaimana dengan persediaan untuk peperiksaan Pegawai Psikologi anda?
Harap semuanya berada dalam keadaan teratur!

Ada yang ambil mudah kerana ianya adalah peperiksaan Online. Tetapi percayalah, mengikut pengalaman Tim Infokerjaya – ianya tidak memberikan anda ‘advantage’ besar.

Ini tanggapan kebanyakan calon;

Open book maa! Waktu exam pun boleh studi. Google ja

==> Anda akan menyesal bila buat begini!!! (KLIK SINI JIKA NAK TAHU KENAPA)

Anda akan berada dalam keadaan yang ‘sangat kalut’ keran:-

1 – Soalan banyak
2 – Talian internet yang tak menentu

Jadi, saya amat mencadangkan untuk anda hanya buka browser peperiksaan sahaja. Jangan buka multiple browser. Lihat apa berlaku pada calon exam online W41 dan M41 yang lalu. Sistem ‘hang + jammed’

Apa yang menyedihkan, ianya tidak berlaku kepada semua calon. Hanya sebahagian sahaja dan majoriti mereka adalah
yang buka ‘multiple browser’ dengan tujuan nak cari maklumat masa jawab exam!

Erkkkk!

Jangan jadi macam ini. Buat persediaan seawal mungkin.

Rujukan ini akan membantu persediaan anda;

Peperiksaan Pegawai Psikologi

Jangan ambil mudah dan jangan biarkan kesilapan ini membunuh potensi lulus anda

Panduan cPanel dan Web Hosting memastikan Anda Jadi Pakar cPanel Dalam Masa 48 Jam Sahaja

Panduan ini terdiri darivVideo latihan intensif yang membolehkan anda menjadi pakar perniagaan Internet dalam sekelip mata sahaja. Anda Boleh Belajar secara online, muat turn ke komputer, atau tonton dalam iPad / iPhone. Dapatkan keahlian anda sekarang juga sebelum harga naik.

kuasai cpanel

Continue Reading…

Kerjaya perguruan dikategorikan sebagai salah satu profesion yang tertua di dunia. Kini ianya telah memasuki satu dimensi baru.Pada masa dahulu guru hanya dikenali sebagai penyampai ilmu pengetahuan dalam mata pelajaran dalam bidang tertentu. Kini guru bukan sekadar menyampaikan ilmu pengetahuan. Tanggung jawab guru diluaskan lagi sebagai pemudah cara pengetahuan dan harus mempunyai persediaan yang cukup untuk membentuk dan mewujudkan kondisi pelajaran dan pembelajaran secara cekap dan efektif.

Dari tahun 2000 – 2012, sudah lebih daripada 500,000 rakyat Malaysia memohon untuk menduduki kursus perguruan terutamanya dalam KPLI, DPLI dan ISMP dengan purata 50,000 permohonan setiap tahun. Angka ini akan sentiasa meningkat pada setiap tahun.

Kerjaya dalam bidang perguruan ini mempunyai cabaran yang besar. Sebelum bergelar guru, banyak aspek yang perlu diberi perhatian, misalnya dari segi kelayakan akademik dan ujian kemasukan yang perlu dihadapinya iaitu ujian dan temuduga Malaysian Educators Selection Inventory (MEdSI). Kebanyakan guru berjaya melepasi ujian bertulis yang diadakan oleh Kementerian Pendidikan Tinggi Malaysia (KPTM) dengan kerjasama Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM) namun ramai yang tidak berjaya melepasi ujian temuduga yang diadakan.

 

Persoalan Yang Sering Timbul Dalam Memulakan Kerjaya Perguruan…

  • Adakah anda sudah bersedia untuk menghadapi ujian MEdSI?
  • Sudahkah anda mendapatkan panduan MEdSI yang menepati kehendak KPTM?
  • Sudahkah anda membuat kaji selidik berkaitan dengan soalan ujian MEdSI yang bakal keluar?
  • Apakah kesilapan yang sering dilakukan oleh calon guru ketika temuduga MEdSI diadakan?

Apakah sebabnya kebanyakan calon-calon guru mengalami kegagalan dalam temuduga ini?

Baru-baru ini rakan saya, Cikgu Ikhwan ada membuat kajian berkaitan dengan masalah ini. Dalam kajian yang dijalankan, terdapat 15 kajian kes kegagalan calon KPLI, DPLI dan ISMP sepanjang temuduga pendidikan dijalankan. Berikut adalah 3 kesilapan utama yang sering dilakukan oleh calon guru sepanjang proses temuduga dijalankan.

1. Tidak menguasai Bahasa Melayu dengan sepenuhnya.

Sebagai seorang guru, menguasai Bahasa Melayu adalah satu kemestian kerana ia adalah bahasa rasmi dan bahasa pengantar untuk setiap sekolah di Malaysia.

 

2. Tidak menguasai Bahasa Inggeris dengan baik.

Walaupun Bahasa Melayu merupakan bahasa rasmi sekolah, anda harus mempunyai kredibiliti untuk berbahasa Inggeris sebagai satu kelebihan dan contoh kepada pelajar.

 

3. Tidak yakin untuk memberikan pendapat dan jawapan.

Keyakinan merupakan salah satu syarat untuk seorang guru berkomunikasi dengan pelajar ketika sesi pembelajaran diadakan. Anda harus memiliki keyakinan sebagai salah satu persediaan untuk menjadi guru. Tanpa keyakinan komunikasi takkan berkesan.

Untuk pengetahuan anda, ada lagi 12 lagi sebab kegagalan yang dikenal pasti. anda boleh dapatkannya senarai lengkap di laman http://panduandpli.com

 

Bagi sesiapa yang belum mengenali Cikgu Ikhwan, beliau merupakan salah seorang tenaga pengajar di sebuah institusi kemahiran swasta yang berpengalaman di dalam bidang pendidikan. Beliau telah menghasilkan beberapa artikel pendidikan sebagai satu sumbangan di dalam mendidik rakyat Malaysia mengenai kepentingan pendidikan. Bukti kesungguhan beliau telah dibuktikan lagi dengan terbitnya sebuah panduan untuk calon guru DPLI yang bertajuk “Panduan DPLI : Tips Peperiksaan dan Temuduga MEdSI”.

Anda boleh dapatkan Peluang Kerjaya Perguruan di Malaysia secara PERCUMA di sini :
http://panduandpli.com

 

Google Analytics

Sebenarnya, Google Analytics tidak mampu merekod pelawat di website anda dengan tepat. Skript pengiraan waktu lawatan yang digunakan oleh Google masih terdapat beberapa ‘loophole’.  Hal ini menyebabkan report dari Analytics menunjukkan peratus Bounced Rate untuk website anda pada paras yang tertinggi. Seterusnya, memberikan impak kepada ranking anda di SERP.

Continue Reading…

Mini Site Mudah

Salam Kecemerlangan Rakan-Rakan Sekalian,

Kali ini saya ingin berkongsi satu tool yang paling berbaloi-baloi dimiliki oleh semua Internet Marketer Di Malaysia.

Ramai yang bertanya, mana nak cari sistem  mini site mudah yang boleh menguruskan   jualan di internet secara automatik?

Di internet sekarang pelbagai sistem yang kita boleh jumpa, tetapi tak menepati kehendak kebanyakkan pengguna atau Internet Markerter di Malaysia. Ada sistem yang sangat bagus, tetapi terlebih canggih, takut pelanggan tak pandai nak beli atau buat tempahan pulak.

Maka, cari punya cari saya terjumpa satu penyelesaian yang MUDAH!

Nama sistem pun sepadan dengan kehendak kebanyakkan penguna, nak tau apa nama sistem tu? Ianya adalah….

 

Mini Site Mudah

Mini Site Mudah

Saya dah review, test demo, nampaknya inilah sistem Mini Site yang Mudah, Cepat dan berkesan!

Dan kini saya merupakan salah seorang pelanggan dan pengguna tegar Sistem Mini Site Mudah untuk mempromosikan produk-produk saya.

Klik-klik, isi borang je, siap dah Mini Site atau Web Jualan kita. Canggih, Mudah, serius wa cakap lu

Ianya juga lengkap dengan arahan Step By Step bagaimana untuk mengisi setiap seksyen yang diperlukan dalam Mini Site Mudah untuk produk yang ingin di promosikan..

Inilah sistem yang dicari-cari selama ni, akhirnya menjadi kenyataan!

Patutlah selama ni tak jumpa, sebab sistem ni baru diterbitkan pada tahun 2012 ni, tak dilancarkan secara rasmi lagi pun… tetapi dah ramai pengguna menggunakan Sistem Mini site Mudah ni.

Untuk maklumat lanjut, sahabat boleh kunjungi web berkenaan disini:

http://www.MiniSiteMudah.com/

Atau lihat video ini:-

Walaupun masih baru, tak sampai setahun jagung pun lagi sistem ni, tapi ramai yang dah guna, dah rasmikan pun web jualan masing-masing.

So far, nampak respon/testimoni pengguna-pengguna, pelanggan semuanya positif. Otai-otai IM di Malaysia pun dah ramai gunakan rupanya, diam-diam je diorang ni..

Buat duit riban-riban, tak pening kepala nak fikir koding2, design Mini Site, guna Mini Site Mudah ni utk mudahkan uruskan web jualan, tempahan dan pengurusan pelanggan mereka.

Tak ramai lagi yang kongsikan rahsia ni, cari kat forum pun tak banyak lagi yang dok promote Mini Site Mudah ni.. diorang nak rahsiakan ke benda baik macam ni? Ntah ler…

So saya kongsikan pada sahabat rahsia yang masih lagi rahsia, orang belum kecoh-kecoh lagi lagi pasal Mini Site mudah ni, sebelum tokey dia naikkan harga, baik korang dapatkan sekarang…

Tunggu apa lagi?

Klik sini untuk ke laman web rasmi Mini Site Mudah–> http://www.MiniSiteMudah.com/

Semoga Bermanfaat.LIK SINI UNTUK LIHAT BONUS JIKA ANDA MEMBELI SISTEM MINI SITE MUDAH MELALUI LINK AFFILIATE SAYA

Mini Site Mudah
Last Reviewed by Mohd Tarmizion October 17 2012
Rating: 4.5

Menurut penyelidikan terkini Facebook, hampir dua bilion orang menggunakan Facebook setiap hari. Ini bermakna melalui Facebook, anda mempunyai dunia di hujung jari anda – secara harfiah! Tidak menghairankan iklan media sosial telah menjadi begitu lumayan untuk perniagaan.

Apabila digunakan dengan betul, kempen Facebook mempunyai kuasa untuk mengubah perniagaan kecil dan pertengahan. Tetapi sebelum anda mengklik butang "mempromosikan" yang menarik, pastikan anda tahu bagaimana untuk mendapatkan pulangan terbaik pelaburan anda. Ikuti empat petua untuk membuat kempen iklan Facebook anda yang lebih baik daripada persaingan anda.

Tetapkan Matlamat yang jelas

Strategi pengiklanan terbaik bermula dengan matlamat yang jelas. Facebook mempunyai banyak pilihan, jadi lakukan penyelidikan latar belakang yang sedikit untuk menentukan gaya iklan yang sesuai dengan matlamat organisasi anda.

Sebelum anda membuka Facebook, tentukan apa yang diperlukan oleh perniagaan anda dari kempen. Adakah anda ingin meningkatkan trafik ke laman web anda? Menjana petunjuk? Dapatkan lebih banyak peminat di halaman perniagaan Facebook anda? Dapatkan orang tempatan ke kedai bata & mortar anda?

Mengetahui matlamat anda akan membantu anda memilih jenis iklan Facebook yang betul, yang membawa kami ke hujung seterusnya …

Tahu Audiens Sasaran Anda

Sebaik sahaja anda menetapkan matlamat anda, keputusan penting kedua yang anda akan buat ialah menentukan penonton sasaran anda. Berikut adalah petunjuk: jangan katakan "semua orang."

Iklan yang disesuaikan dengan khalayak tertentu biasanya lebih baik daripada iklan yang menggunakan pendekatan "shotgun". Fikirkan iklan yang menarik perhatian anda apabila anda menatal melalui suapan Facebook anda – ia biasanya disasarkan kepada keperluan, suka atau lokasi anda.

Anda lebih baik memperuntukkan belanjawan yang lebih kecil ke beberapa iklan yang disasarkan tinggi daripada anda membuang semua wang anda pada iklan generik tunggal. Luangkan masa untuk mengenal pasti dan berhubung dengan penonton anda dalam cara yang bermakna untuk mendapatkan pulangan terbesar pelaburan.

Facebook membolehkan anda membuat khalayak yang disesuaikan, yang boleh anda simpan dan iklankan pada bila-bila masa. Anda boleh membuat khalayak berdasarkan trafik laman web semasa, data pelanggan (nama, alamat e-mel, dll.), Umur, minat, dan kriteria yang sangat spesifik yang lain. Buat berbilang khalayak dan bualkan khalayak ini dengan satu iklan. Ini membolehkan anda melihat mana khalayak tersimpan anda yang paling baik. Sebaik sahaja anda memikirkan khalayak teratas anda, buat lebih banyak iklan yang menyasarkannya.

Gunakan Imej Berkualiti Tinggi

Sekiranya terdapat satu kawasan yang anda tidak mahu berhemat, ini adalah perkara ini. Foto dan grafik boleh membuat atau memecahkan kempen iklan, jadi luangkan masa untuk mencari kandungan berkualiti tinggi yang menarik perhatian khalayak anda sementara dengan jelas menyampaikan mesej anda.

Perlu diingat bahawa pengiklanan media sosial berfungsi dengan baik apabila nampaknya merupakan bahagian organik dari suapan berita pengguna. Bertujuan untuk grafik atau video yang menonjol. Cara tindakan terbaik adalah untuk melabur dalam foto dan video yang berfungsi baik dalam kempen iklan dan di bidang lain perniagaan anda untuk menyediakan kandungan yang relevan dan menarik.

Mempunyai panggilan yang jelas untuk bertindak

Pengiklanan yang hebat adalah lebih daripada slogan menarik atau foto yang menarik. Jelas tentang apa yang anda mahu penonton anda lakukan sebaik sahaja mereka melihat iklan: seperti halaman anda, lawati laman web anda, panggil untuk membuat konsultasi. Orang pada umumnya hanya akan mengambil tindakan jika anda menyatakan secara jelas apa yang anda mahu mereka lakukan.

Ingat – tugas yang lebih rumit, semakin kurang penukaran. Pikirkan pengalaman pengguna, daripada melihat iklan di suapan Facebook mereka, untuk mengklik padanya, untuk apa sahaja langkah seterusnya. Adakah panggilan untuk bertindak jelas? Jika iklan anda mengambil orang dari Facebook, adakah mereka diarahkan ke halaman pendaratan yang mudah dan responsif? Pastikan halaman anda semudah mungkin supaya pelanggan potensial anda mempunyai laluan langsung dan mudah untuk penukaran.

Intinya: setiap hari, perniagaan anda mempunyai peluang untuk berhubung dan memberi kesan kepada ribuan pelanggan berpotensi melalui media sosial. Seperti semua bentuk pengiklanan, sedikit perancangan strategik akan menjadi jauh untuk membuat kempen anda berjaya. Buat penyelidikan dan perancangan sebelum melancarkan keutamaan, dan anda lebih cenderung untuk melihat kadar penukaran yang meletakkan senyuman di wajah anda.

8 Taktik Lanjutan untuk Mengoptimumkan Iklan Video Facebook untuk Kesempurnaan

8 Taktik Lanjutan untuk Mengoptimumkan Iklan Video Facebook untuk Kesempurnaan

Di dunia pengiklanan dalam talian, iklan video Facebook pernah dipecat oleh banyak pemasar sebagai amalan yang tidak berguna. Tetapi dalam masa dua atau tiga tahun yang lalu, peranan tapak media sosial dalam iklan video telah berubah drastik.

Malah, Facebook mendedahkan pada sidang terakhir F8 mereka pada bulan April bahawa iklan video mempunyai CPA 25 peratus lebih rendah (kos per tindakan) daripada iklan pautan dan 175 peratus pulangan perbelanjaan iklan. Sekarang itu hebat!

1. Simpan Ringkas

Jangkauan perhatian pengguna internet rata-rata telah menurun hanya lapan detik, yang bermakna anda mempunyai sebahagian kecil daripada masa itu untuk menarik perhatian mereka sebelum mereka menatal kanan iklan anda. Memandangkan serangan kandungan dalam rata-rata berita orang ramai, itu bukan satu tugas yang mudah. Walaupun selepas anda mendapat perhatian penonton, jumlah panjang video anda tidak boleh bertahan lebih daripada 20 saat .

Facebook menawarkan ciri analitik yang membolehkan anda melihat berapa lama pengguna melihat video anda. Untuk sebahagian besar, anda akan melihat sangat sedikit orang yang melekat di sekitar untuk melihat keseluruhan iklan anda. Sepanjang mengedit video anda, anda mungkin terkejut untuk mengetahui bahawa intros, kredit, dan juga logo boleh menjadi penghalang. Iklan video yang berjaya adalah jelas dan ringkas dengan sedikit "tiada".

2. Gunakan Thumbnail Baik

Sekiranya pengguna Facebook telah melumpuhkan ciri autoplay, video anda akan memaparkan bingkai tetap, atau gambar kecil, sebaliknya. Selalunya, imej kecil automatik bukan imej yang paling baik atau paling tinggi untuk digunakan. Sama seperti apabila anda memilih imej untuk iklan biasa, anda perlu memilih lakaran kecil yang menonjolkan khalayak sasaran anda dan memotivasi mereka untuk memukul butang "main" itu.

Anda boleh pilih salah satu daripada galeri imej yang dijana secara automatik atau memuat naik gambar dari komputer anda-ingat bahawa ini mungkin menjadi foto unik yang tidak dipaparkan dalam video anda. Gunakan ini untuk kelebihan anda; Pilih sesuatu yang relevan tetapi visual yang menarik.

1

Sumber: ShoutmeLoud

3. Gunakan Video untuk Meningkatkan Iklan Pautan dan Karusel Anda

Walaupun ramai orang melayari iklan karusel yang lalu, video autoplay dapat membantu menangkap perhatian mereka. Begitu juga, termasuk imej karusel juga boleh menarik lebih banyak minat daripada iklan video sahaja. Menggabungkan ciri-ciri ini membolehkan anda memasukkan elemen seperti CTA, penerangan pautan, dan tajuk utama. Anda juga boleh menggunakan kombinasi video dan imej untuk menceritakan kisah progresif. Sebagai contoh, anda boleh mempunyai gambar produk anda diikuti oleh video orang yang menggunakan dan menikmati produk tersebut. Sekali lagi, video itu harus pendek dan menarik pengguna untuk mengambil bahagian dalam CTA anda.

2

Sumber: Facebook

4. Hanya Sasaran Alat Wi-Fi

Oleh kerana ramai yang mengalami gangguan perkhidmatan video ketika mereka tanpa Wi-Fi, pertimbangkan untuk mengoptimumkan iklan video anda sehingga mereka hanya menargetkan pengguna yang berada di peranti mudah alih yang bersambung dengan Internet. Dengan cara ini, anda boleh mengelakkan pengalaman penonton negatif yang berpunca daripada permainan video yang lambat atau terbantut. Anda juga akan memintas perbelanjaan iklan yang sia-sia dari orang yang tidak berjaya cuba terlibat dengan iklan anda.

5. Mengambil Kelebihan AutoPlay dengan Video Tanpa Wayar

Lebih daripada setengah bilion pengguna Facebook adalah mudah alih sahaja, yang bermaksud mereka mungkin sedang menatal iklan anda semasa mereka sedang berehat di meja mereka, menunggu bas atau di tempat awam lain. Dalam senario ini, pengguna tidak dapat berhenti dan mendengar video anda. Di sinilah kelebihan kandungan tanpa bunyi masuk atau sekurang-kurangnya, satu video yang boleh dilihat dengan atau tanpa bunyi. Anda boleh melakukannya melalui penggunaan sarikata atau tajuk utama. Malah, Facebook melaporkan peningkatan sebanyak 12 peratus dalam masa tontonan untuk iklan video dengan kapsyen.

3

6. Foster Interaction

Sama seperti iklan Facebook biasa, iklan video memerlukan komunikasi. Ini bermakna bahawa sebaik sahaja anda mendapat orang yang terlibat dan membuat komen pada video anda, anda perlu mula membalas. Manfaat terbesar pengiklanan di Facebook ialah anda mendapat maklum balas langsung dari audiens sasaran anda.

Pastikan perbualan menyenangkan tetapi profesional, dan pastikan ia menambah manfaat kepada kempen anda. Sangat penting untuk berinteraksi dengan orang yang mempunyai pengalaman negatif dengan produk anda atau bahkan menggunakan iklan anda menggunakan otot perkhidmatan pelanggan untuk memperbaiki hubungan anda dengan pengguna dan menggunakan maklum balas mereka untuk mengetahui bagaimana anda boleh meningkatkan.  

4

Source: Peet Facebook Account

7. Gunakan Censorship dengan hati-hati

Untuk kebanyakan iklan video Facebook, beberapa komen negatif tidak dapat dielakkan. Walau bagaimanapun, itu tidak bermakna anda perlu meneruskan dan memadamkannya. Memadamkan semua komen negatif dapat merosakkan imej anda-orang akan melihat jenama anda sebagai tidak sah dan tidak boleh dipercayai. Cuba untuk memastikan pemadaman ulasan minimum. Sebagai contoh, anda boleh memadamkan komen yang spam, memudaratkan, atau menyerang pengulas lain.

5

Sumber: Akaun Facebook Hyatt

8. Kandungan Besar Sebelum Semua Semua

Anda hanya mempunyai beberapa saat untuk melibatkan penonton anda, jadi anda perlu menumpukan perhatian pada membuat video yang merangsang secara visual dan intelektual. Jadilah pintar, inspirasi, atau kontroversi dan elakkan tembakan berkualiti rendah, selepas itu, pada hari ini anda boleh menangkap video HD pada telefon pintar anda. Juga, pertimbangkan untuk menghantar soalan mengenai jenama atau perkhidmatan anda yang mendorong orang untuk memberi komen, berkongsi atau "menyukai" video anda.

Giliran awak

Seperti yang anda mungkin berkumpul, Facebook adalah tempat yang bagus untuk mengiklankan produk dan perkhidmatan. Malangnya, terdapat banyak pesaing yang juga menggunakan laman media sosial. Menggunakan petua ini dapat membantu anda menonjol di kalangan orang ramai dengan meningkatkan kualiti dan pengoptimuman iklan video Facebook anda dan akhirnya meningkatkan ROI anda.

Apakah strategi pengiklanan Facebook kegemaran anda? Beri tahu kami dalam ulasan di bawah.

Terbongkar! SMS Marketing – Kini Hanya 1 Sen Sahaja!

Pernahkan anda menjana pendapatan di internet sebelum ini? Kalau belum, mahukah anda saya tunjukkan kaedah paling mudah nak jana RM 50 pertama anda untuk tahun ini?

Baru-baru ni satu fenomena yang sangat hot sedang melanda. Manakan tidak, ianya satu pendedahahan berani bagaimana beliau menggunakan SMS Marketing sebagai senjata paling efektif untuk menjana pendapatan!

Continue Reading…