Anda tidak perlu menjadi seorang pakar pemasaran untuk mengetahui bahawa perkhidmatan pelanggan yang berkualiti memainkan peranan yang penting dalam perniagaan. Pelanggan anda adalah orang-orang yang menyebarkan berita tentang anda dan membantu mengembangkan perniagaan anda.
Banyak laman web e-dagang telah menambah sokongan live chat untuk memberikan jawapan pada masa realiti daripada melihat pelanggan meninggalkan laman web mereka begitu sahaja. Masa yang diluangkan untuk berbual dengan seorang pakar khidmat pelanggan bukan sahaja membina keyakinan pelanggan dalam pengalaman membeli-belah mereka, tetapi juga membantu untuk meningkatkan kadar conversion anda. Menurut kaji selidik pengguna internet di Amerika, 68% terlibat dalam live chat dan 63% lebih suka untuk kembali ke laman web yang mempunyai live chat untuk pembelian berulang.

Continue Reading…

Salam hormat ,

 Kali ini saya ingin kongsikan rasa terkejut bila membaca update dari owner eBook ‘Bisnes Import Dari China’.
Beliau membuat keputusan untuk menaikkan harga eBook Panduan ini tak lama lagi – kini eBook ini berharga RM80 (harga yang mampu milik) untuk anda semua (bakal usahawan import barangan dari China) dan harganya akan dinaikkan kepada RM100 tak lama lagi!

Continue Reading…

Salam Ceria kepada anda semua,

Hari ini saya ingin berkongsi satu berita gembira. Semalam saya berkesempatan chatting dengan rakan saya, Faiz Shafie,  yang sememangnya pakar dalam Bisnes Barangan Import Dari China. Beliau berkata, ramai penjual di Lelong.com.my dan juga eBay mendapatkan bekalan barangan import dari China yang berkualiti dan murah untuk dijual semula. Dengan cara ini mereka dengan mudah dapat menjana pendapatan yang lebih lumayan berbanding penjual lain yang mendapatkan bekalan barangan mereka daripada pembekal lain.

Continue Reading…

Lady Gaga

Salam hormat rakan-rakan IM sekalian. Post kali ini saya nak straight to the point nak tunjukkan bagaimana memasukkan video Youtube yang responsif – iaitu saiz video boleh berubah-ubah mengikut browser yang kita guna. Baiklah, anda perlu lakukan 2 langkah utama dengan mengedit fail .css dan juga kod HTML di website anda untuk menjadikan saiz video youtube yang anda embed di website anda responsif.

Continue Reading…

Panduan Peperiksaan Pegawai Psikologi

 

Peperiksaan Pegawai Psikologi Gred S41 adalah berkaitan dengan peraturan-peraturan asas yang relevan dengan kerja-kerja harian dalam pengurusan dan pentadbiran yang perlu diketahui oleh semua pegawai yang berkenaan. Peperiksaan ini terbahagi kepada 2 (dua) bahagian iaitu:

 

KLIK untuk Download

KLIK Gambar eBook Di Atas untuk Download Percuma

Peperiksaan Pegawai Psikologi S41 Bahagian I (5105A)

Ia melibatkan Peraturan-peraturan Pegawai Awam, Perintah Am, Arahan Perbendaharaan, Pekeliling Kemajuan Pentadbiran Awam, Arahan Keselamatan, Perlembagaan dan Undang-undang Am. Bahagian ini mengandungi 15 soalan esei (subjektif) daripada 3 seksyen seperti berikut:

  • Seksyen I: 5 soalan (Peraturan-Peraturan Pegawai Awam, Perintah Am, Arahan Perbendaharaan dan Tatacara Pengurusan Stor).
  • Seksyen II: 5 soalan (Panduan Pengurusan Pejabat, Arahan Keselamatan dan Pekeliling Kemajuan Pentadbiran Awam).
  • Seksyen III: 5 soalan (Perlembagaan dan Undang-Undang Am)

Calon Peperiksaan Pegawai Psikologi S41 perlu menjawab 10 soalan iaitu 3 soalan daripada setiap seksyen dan yang perlu 1 soalan daripada mana-mana seksyen. Calon dibenarkan merujuk kepada bahan rujukan yang berkaitan semasa peperiksaan (open book).

Masa diperuntukkan adalah selama 3jam.

 

 

Peperiksaan Pegawai Psikologi S41 Bahagian II (5105B)

Bahagian ini pula lebih menjurus kepada soalan yang berkaintan Kaunseling dan Psikologi. Bahagian ini mengandungi 14 soalan esei (subjektif) daripada 4 seksyen seperti berikut:

  • Seksyen I: 4 soalan (Kaunseling – Pengetahuan Tentang Teori dan Proses Kaunseling, Kemahiran Kaunseling, Jenis/Bentuk Kaunseling dan Konsultasi)
  • Seksyen II: 4 soalan (Psikologi – Ujian Psikologi dan Pembangunan Modal Insan)
  • Seksyen III: 4 soalan (Undang-Undang, Kod Etika dan Peraturan-Peraturan Jabatan)
  • Seksyen IV: 2 soalan (Bengkel Interaktif Akta Kanak-Kanak 2001 [Akta 611])

Calon Peperiksaan Pegawai Psikologi S41 perlu menjawab 10 soalan iaitu 3 soalan daripada setiap seksyen I, II yang perlu dan III dan 1 soalan daripada seksyen IV. Calon dibenarkan merujuk kepada bahan rujukan yang berkaitan semasa peperiksaan (open book jugak!).

Bagaimana dengan persediaan untuk peperiksaan Pegawai Psikologi anda?
Harap semuanya berada dalam keadaan teratur!

Ada yang ambil mudah kerana ianya adalah peperiksaan Online. Tetapi percayalah, mengikut pengalaman Tim Infokerjaya – ianya tidak memberikan anda ‘advantage’ besar.

Ini tanggapan kebanyakan calon;

 

Open book maa! Waktu exam pun boleh studi. Google ja

==> Anda akan menyesal bila buat begini!!! (KLIK SINI JIKA NAK TAHU KENAPA)

 

Anda akan berada dalam keadaan yang ‘sangat kalut’ keran:-

1 – Soalan banyak
2 – Talian internet yang tak menentu

 

Jadi, saya amat mencadangkan untuk anda hanya buka browser peperiksaan sahaja. Jangan buka multiple browser. Lihat apa berlaku pada calon exam online W41 dan M41 yang lalu. Sistem ‘hang + jammed’

 

Apa yang menyedihkan, ianya tidak berlaku kepada semua calon. Hanya sebahagian sahaja dan majoriti mereka adalah
yang buka ‘multiple browser’ dengan tujuan nak cari maklumat masa jawab exam!

Erkkkk!

Jangan jadi macam ini. Buat persediaan seawal mungkin.

Rujukan ini akan membantu persediaan anda;

Peperiksaan Pegawai Psikologi

Jangan ambil mudah dan jangan biarkan kesilapan ini membunuh potensi lulus anda

Auto Like Facebook

Auto Like Facebook

Auto Like Facebook

 

 

Auto Like Facebook

Adakah anda mempunyai fanpage?auto like facebook page

Anda ada beli service auto like Facebook seperti 5000 like Rm100?? Tahukah jika anda menggunakan khidmat auto like facebook page, business anda dalam bahaya.. Kerana Facebook akan unpublish mana-mana page yang di kesan menggunakan khidmat auto like Facebook samada menggunakan skript, apps atau teknik yang memaksa atau membuat pelawat LIKE tanpa pengetahuan atau kerelaan mereka.

Hal ini adalah kerana Facebook tidak mengiktiraf mana LIKE yang diperolehi dengan memberikan ganjaran, memaksa pelawat untuk LIKE, penggunaan skript auto like, like yang diperolehi melalui tag post dan sebagainya. Sama seperti penilaian backlink oleh Google, Facebook mula menilai semula setiap LIKE pada Fanpage agar semua LIKE diperolehi secaral semulajadi (natural). Jadi jika Fanpage anda masih ‘terselamat’, jangan memilih risiko dengan mengambil perkhidmatan LIKE atau menggunakan apa-apa plugin/skript untuk menaikkan LIKE.

Jangan sia-sia usaha anda selama ni tapi tiba fanpage anda kena BAN atau di UNPUBLISH..! Cuba bayangkan berapa banyak pelaburan wang, tenaga dan masa anda di sia-siakan dalam hanya satu malam sahaja. Semuanya menjadi musnah kerana kelalaian anda sendiri kerana memilih jalan shortcut untuk berjaya. Anda juga mungkin akan kehilangan 50%-100% sumber pendapatan anda jika anda melakukan bisnes sepenuh masa di Facebook.

hati-hati ye..

 

Auto Like Facebook Download – Cara Yang Betul

Ingin tak nak belajar bagaimana nak dapatkan like targeted budget harian hanya dengan kos sebanyak RM15 sehari..

Pernah tak anda lihat fanpage like 1700++ setiap post update mesti ada share sekurang-kurang 10 share..

Kenapa ini terjadi??

Mudah sahaja, ini kerana produk anda berada di depan costumer yang berminat terhadap produk anda jadi tak hairanlah setiap post mesti ada share. Teknik yang di ajar memang betul-betul targeted.

Dan yang paling penting, FanPage anda bebas 100% daripada risiko di BAN atau UNPUBLISH kerana anda menggunakan saluran yang betul untuk mendapatkan like.

Tambahan pula, Fans yang bakal anda perolehi adalah targetted – bermaksud, jika anda menjual tudung, semua Fans yang anda akan perolehi adalah peminat-peminat tudung! Anda juga boleh memilih kriteria-kriteria Fans anda seperti – jantina, umur, jenis pekerjaan, status perhubungan dan sebagainya. Dengan itu, semua Fans anda adalah bakal pelanggan dan proses menjual menjadi amat mudah kerana kriteria mereka sendiri. Sebagai contoh, jika anda menjual tudung, anda akan memilih kriteria berikut sebagai prospek untuk Fanpage anda – Perempuan / Bekerja / Umur 24 -34 tahun.

 

Untuk panduan yang lebih PRO, jom belajar teknik ni… Memang senang nak praktis. KLIK Link Dibawah

Auto Like Facebook


IKLAN PRODUK BERKAITAN

nak buat auto like dengan cara mudahAutolike senangCara menaikkan like fanspage dengan auto like
Peperiksaan Perkhidmatan Pegawai Psikologi

 

Peperiksaan Perkhidmatan Pegawai Psikologi Gred S41 adalah berkaitan dengan peraturan-peraturan asas yang relevan dengan kerja-kerja harian dalam pengurusan dan pentadbiran yang perlu diketahui oleh semua pegawai yang berkenaan. Peperiksaan ini terbahagi kepada 2 (dua) bahagian iaitu:

 

KLIK untuk Download

KLIK Gambar eBook Di Atas untuk Download Percuma

Peperiksaan Perkhidmatan Pegawai Psikologi S41 Bahagian I (5105A)

Ia melibatkan Peraturan-peraturan Pegawai Awam, Perintah Am, Arahan Perbendaharaan, Pekeliling Kemajuan Pentadbiran Awam, Arahan Keselamatan, Perlembagaan dan Undang-undang Am. Bahagian ini mengandungi 15 soalan esei (subjektif) daripada 3 seksyen seperti berikut:

  • Seksyen I: 5 soalan (Peraturan-Peraturan Pegawai Awam, Perintah Am, Arahan Perbendaharaan dan Tatacara Pengurusan Stor).
  • Seksyen II: 5 soalan (Panduan Pengurusan Pejabat, Arahan Keselamatan dan Pekeliling Kemajuan Pentadbiran Awam).
  • Seksyen III: 5 soalan (Perlembagaan dan Undang-Undang Am)

Calon Peperiksaan Perkhidmatan Pegawai Psikologi S41 perlu menjawab 10 soalan iaitu 3 soalan daripada setiap seksyen dan yang perlu 1 soalan daripada mana-mana seksyen. Calon dibenarkan merujuk kepada bahan rujukan yang berkaitan semasa peperiksaan (open book).

Masa diperuntukkan adalah selama 3jam.

Peperiksaan Perkhidmatan Pegawai Psikologi S41 Bahagian II (5105B)

Bahagian ini pula lebih menjurus kepada soalan yang berkaintan Perkhidmatan Kaunseling dan Psikologi. Bahagian ini mengandungi 14 soalan esei (subjektif) daripada 4 seksyen seperti berikut:

  • Seksyen I: 4 soalan (Kaunseling – Pengetahuan Tentang Teori dan Proses Kaunseling, Kemahiran Kaunseling, Jenis/Bentuk Kaunseling dan Konsultasi)
  • Seksyen II: 4 soalan (Psikologi – Ujian Psikologi dan Pembangunan Modal Insan)
  • Seksyen III: 4 soalan (Undang-Undang, Kod Etika dan Peraturan-Peraturan Jabatan)
  • Seksyen IV: 2 soalan (Bengkel Interaktif Akta Kanak-Kanak 2001 [Akta 611])

Calon Peperiksaan Perkhidmatan Pegawai Psikologi S41 perlu menjawab 10 soalan iaitu 3 soalan daripada setiap seksyen I, II yang perlu dan III dan 1 soalan daripada seksyen IV. Calon dibenarkan merujuk kepada bahan rujukan yang berkaitan semasa peperiksaan (open book jugak!).

Bagaimana dengan persediaan untuk peperiksaan Pegawai Psikologi anda?
Harap semuanya berada dalam keadaan teratur!

Ada yang ambil mudah kerana ianya adalah peperiksaan Online. Tetapi percayalah, mengikut pengalaman Tim Infokerjaya – ianya tidak memberikan anda ‘advantage’ besar.

Ini tanggapan kebanyakan calon;

Open book maa! Waktu exam pun boleh studi. Google ja

==> Anda akan menyesal bila buat begini!!! (KLIK SINI JIKA NAK TAHU KENAPA)

Anda akan berada dalam keadaan yang ‘sangat kalut’ keran:-

1 – Soalan banyak
2 – Talian internet yang tak menentu

Jadi, saya amat mencadangkan untuk anda hanya buka browser peperiksaan sahaja. Jangan buka multiple browser. Lihat apa berlaku pada calon exam online W41 dan M41 yang lalu. Sistem ‘hang + jammed’

Apa yang menyedihkan, ianya tidak berlaku kepada semua calon. Hanya sebahagian sahaja dan majoriti mereka adalah
yang buka ‘multiple browser’ dengan tujuan nak cari maklumat masa jawab exam!

Erkkkk!

Jangan jadi macam ini. Buat persediaan seawal mungkin.

Rujukan ini akan membantu persediaan anda;

Peperiksaan Pegawai Psikologi

Jangan ambil mudah dan jangan biarkan kesilapan ini membunuh potensi lulus anda

Panduan cPanel dan Web Hosting memastikan Anda Jadi Pakar cPanel Dalam Masa 48 Jam Sahaja

Panduan ini terdiri darivVideo latihan intensif yang membolehkan anda menjadi pakar perniagaan Internet dalam sekelip mata sahaja. Anda Boleh Belajar secara online, muat turn ke komputer, atau tonton dalam iPad / iPhone. Dapatkan keahlian anda sekarang juga sebelum harga naik.

kuasai cpanel

Continue Reading…

Kerjaya perguruan dikategorikan sebagai salah satu profesion yang tertua di dunia. Kini ianya telah memasuki satu dimensi baru.Pada masa dahulu guru hanya dikenali sebagai penyampai ilmu pengetahuan dalam mata pelajaran dalam bidang tertentu. Kini guru bukan sekadar menyampaikan ilmu pengetahuan. Tanggung jawab guru diluaskan lagi sebagai pemudah cara pengetahuan dan harus mempunyai persediaan yang cukup untuk membentuk dan mewujudkan kondisi pelajaran dan pembelajaran secara cekap dan efektif.

Dari tahun 2000 – 2012, sudah lebih daripada 500,000 rakyat Malaysia memohon untuk menduduki kursus perguruan terutamanya dalam KPLI, DPLI dan ISMP dengan purata 50,000 permohonan setiap tahun. Angka ini akan sentiasa meningkat pada setiap tahun.

Kerjaya dalam bidang perguruan ini mempunyai cabaran yang besar. Sebelum bergelar guru, banyak aspek yang perlu diberi perhatian, misalnya dari segi kelayakan akademik dan ujian kemasukan yang perlu dihadapinya iaitu ujian dan temuduga Malaysian Educators Selection Inventory (MEdSI). Kebanyakan guru berjaya melepasi ujian bertulis yang diadakan oleh Kementerian Pendidikan Tinggi Malaysia (KPTM) dengan kerjasama Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM) namun ramai yang tidak berjaya melepasi ujian temuduga yang diadakan.

 

Persoalan Yang Sering Timbul Dalam Memulakan Kerjaya Perguruan…

  • Adakah anda sudah bersedia untuk menghadapi ujian MEdSI?
  • Sudahkah anda mendapatkan panduan MEdSI yang menepati kehendak KPTM?
  • Sudahkah anda membuat kaji selidik berkaitan dengan soalan ujian MEdSI yang bakal keluar?
  • Apakah kesilapan yang sering dilakukan oleh calon guru ketika temuduga MEdSI diadakan?

Apakah sebabnya kebanyakan calon-calon guru mengalami kegagalan dalam temuduga ini?

Baru-baru ini rakan saya, Cikgu Ikhwan ada membuat kajian berkaitan dengan masalah ini. Dalam kajian yang dijalankan, terdapat 15 kajian kes kegagalan calon KPLI, DPLI dan ISMP sepanjang temuduga pendidikan dijalankan. Berikut adalah 3 kesilapan utama yang sering dilakukan oleh calon guru sepanjang proses temuduga dijalankan.

1. Tidak menguasai Bahasa Melayu dengan sepenuhnya.

Sebagai seorang guru, menguasai Bahasa Melayu adalah satu kemestian kerana ia adalah bahasa rasmi dan bahasa pengantar untuk setiap sekolah di Malaysia.

 

2. Tidak menguasai Bahasa Inggeris dengan baik.

Walaupun Bahasa Melayu merupakan bahasa rasmi sekolah, anda harus mempunyai kredibiliti untuk berbahasa Inggeris sebagai satu kelebihan dan contoh kepada pelajar.

 

3. Tidak yakin untuk memberikan pendapat dan jawapan.

Keyakinan merupakan salah satu syarat untuk seorang guru berkomunikasi dengan pelajar ketika sesi pembelajaran diadakan. Anda harus memiliki keyakinan sebagai salah satu persediaan untuk menjadi guru. Tanpa keyakinan komunikasi takkan berkesan.

Untuk pengetahuan anda, ada lagi 12 lagi sebab kegagalan yang dikenal pasti. anda boleh dapatkannya senarai lengkap di laman http://panduandpli.com

 

Bagi sesiapa yang belum mengenali Cikgu Ikhwan, beliau merupakan salah seorang tenaga pengajar di sebuah institusi kemahiran swasta yang berpengalaman di dalam bidang pendidikan. Beliau telah menghasilkan beberapa artikel pendidikan sebagai satu sumbangan di dalam mendidik rakyat Malaysia mengenai kepentingan pendidikan. Bukti kesungguhan beliau telah dibuktikan lagi dengan terbitnya sebuah panduan untuk calon guru DPLI yang bertajuk “Panduan DPLI : Tips Peperiksaan dan Temuduga MEdSI”.

Anda boleh dapatkan Peluang Kerjaya Perguruan di Malaysia secara PERCUMA di sini :
http://panduandpli.com