Salam hormat ,

 Kali ini saya ingin kongsikan rasa terkejut bila membaca update dari owner eBook ‘Bisnes Import Dari China’.
Beliau membuat keputusan untuk menaikkan harga eBook Panduan ini tak lama lagi – kini eBook ini berharga RM80 (harga yang mampu milik) untuk anda semua (bakal usahawan import barangan dari China) dan harganya akan dinaikkan kepada RM100 tak lama lagi!

Continue Reading…

Salam Ceria kepada anda semua,

Hari ini saya ingin berkongsi satu berita gembira. Semalam saya berkesempatan chatting dengan rakan saya, Faiz Shafie,  yang sememangnya pakar dalam Bisnes Barangan Import Dari China. Beliau berkata, ramai penjual di Lelong.com.my dan juga eBay mendapatkan bekalan barangan import dari China yang berkualiti dan murah untuk dijual semula. Dengan cara ini mereka dengan mudah dapat menjana pendapatan yang lebih lumayan berbanding penjual lain yang mendapatkan bekalan barangan mereka daripada pembekal lain.

Continue Reading…

Lady Gaga

Salam hormat rakan-rakan IM sekalian. Post kali ini saya nak straight to the point nak tunjukkan bagaimana memasukkan video Youtube yang responsif – iaitu saiz video boleh berubah-ubah mengikut browser yang kita guna. Baiklah, anda perlu lakukan 2 langkah utama dengan mengedit fail .css dan juga kod HTML di website anda untuk menjadikan saiz video youtube yang anda embed di website anda responsif.

Continue Reading…

Kerjaya perguruan dikategorikan sebagai salah satu profesion yang tertua di dunia. Kini ianya telah memasuki satu dimensi baru.Pada masa dahulu guru hanya dikenali sebagai penyampai ilmu pengetahuan dalam mata pelajaran dalam bidang tertentu. Kini guru bukan sekadar menyampaikan ilmu pengetahuan. Tanggung jawab guru diluaskan lagi sebagai pemudah cara pengetahuan dan harus mempunyai persediaan yang cukup untuk membentuk dan mewujudkan kondisi pelajaran dan pembelajaran secara cekap dan efektif.

Dari tahun 2000 – 2012, sudah lebih daripada 500,000 rakyat Malaysia memohon untuk menduduki kursus perguruan terutamanya dalam KPLI, DPLI dan ISMP dengan purata 50,000 permohonan setiap tahun. Angka ini akan sentiasa meningkat pada setiap tahun.

Kerjaya dalam bidang perguruan ini mempunyai cabaran yang besar. Sebelum bergelar guru, banyak aspek yang perlu diberi perhatian, misalnya dari segi kelayakan akademik dan ujian kemasukan yang perlu dihadapinya iaitu ujian dan temuduga Malaysian Educators Selection Inventory (MEdSI). Kebanyakan guru berjaya melepasi ujian bertulis yang diadakan oleh Kementerian Pendidikan Tinggi Malaysia (KPTM) dengan kerjasama Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM) namun ramai yang tidak berjaya melepasi ujian temuduga yang diadakan.

 

Persoalan Yang Sering Timbul Dalam Memulakan Kerjaya Perguruan…

  • Adakah anda sudah bersedia untuk menghadapi ujian MEdSI?
  • Sudahkah anda mendapatkan panduan MEdSI yang menepati kehendak KPTM?
  • Sudahkah anda membuat kaji selidik berkaitan dengan soalan ujian MEdSI yang bakal keluar?
  • Apakah kesilapan yang sering dilakukan oleh calon guru ketika temuduga MEdSI diadakan?

Apakah sebabnya kebanyakan calon-calon guru mengalami kegagalan dalam temuduga ini?

Baru-baru ini rakan saya, Cikgu Ikhwan ada membuat kajian berkaitan dengan masalah ini. Dalam kajian yang dijalankan, terdapat 15 kajian kes kegagalan calon KPLI, DPLI dan ISMP sepanjang temuduga pendidikan dijalankan. Berikut adalah 3 kesilapan utama yang sering dilakukan oleh calon guru sepanjang proses temuduga dijalankan.

1. Tidak menguasai Bahasa Melayu dengan sepenuhnya.

Sebagai seorang guru, menguasai Bahasa Melayu adalah satu kemestian kerana ia adalah bahasa rasmi dan bahasa pengantar untuk setiap sekolah di Malaysia.

 

2. Tidak menguasai Bahasa Inggeris dengan baik.

Walaupun Bahasa Melayu merupakan bahasa rasmi sekolah, anda harus mempunyai kredibiliti untuk berbahasa Inggeris sebagai satu kelebihan dan contoh kepada pelajar.

 

3. Tidak yakin untuk memberikan pendapat dan jawapan.

Keyakinan merupakan salah satu syarat untuk seorang guru berkomunikasi dengan pelajar ketika sesi pembelajaran diadakan. Anda harus memiliki keyakinan sebagai salah satu persediaan untuk menjadi guru. Tanpa keyakinan komunikasi takkan berkesan.

Untuk pengetahuan anda, ada lagi 12 lagi sebab kegagalan yang dikenal pasti. anda boleh dapatkannya senarai lengkap di laman http://panduandpli.com

 

Bagi sesiapa yang belum mengenali Cikgu Ikhwan, beliau merupakan salah seorang tenaga pengajar di sebuah institusi kemahiran swasta yang berpengalaman di dalam bidang pendidikan. Beliau telah menghasilkan beberapa artikel pendidikan sebagai satu sumbangan di dalam mendidik rakyat Malaysia mengenai kepentingan pendidikan. Bukti kesungguhan beliau telah dibuktikan lagi dengan terbitnya sebuah panduan untuk calon guru DPLI yang bertajuk “Panduan DPLI : Tips Peperiksaan dan Temuduga MEdSI”.

Anda boleh dapatkan Peluang Kerjaya Perguruan di Malaysia secara PERCUMA di sini :
http://panduandpli.com

 

Google Analytics

Sebenarnya, Google Analytics tidak mampu merekod pelawat di website anda dengan tepat. Skript pengiraan waktu lawatan yang digunakan oleh Google masih terdapat beberapa ‘loophole’.  Hal ini menyebabkan report dari Analytics menunjukkan peratus Bounced Rate untuk website anda pada paras yang tertinggi. Seterusnya, memberikan impak kepada ranking anda di SERP.

Continue Reading…

Terbongkar! SMS Marketing – Kini Hanya 1 Sen Sahaja!

Pernahkan anda menjana pendapatan di internet sebelum ini? Kalau belum, mahukah anda saya tunjukkan kaedah paling mudah nak jana RM 50 pertama anda untuk tahun ini?

Baru-baru ni satu fenomena yang sangat hot sedang melanda. Manakan tidak, ianya satu pendedahahan berani bagaimana beliau menggunakan SMS Marketing sebagai senjata paling efektif untuk menjana pendapatan!

Continue Reading…

Jom Belajar ‘Tarik Duit’

Salam Ramadan & Salam Perkenalan.

Nama saya Tarmizi. Baru je berkecimpung dalam dunia perniagaan melalui internet. Saya bermula November 2011 dan telah mempelajari pelbagai teknik untuk menjana wang secara online. Anda mesti nak tahu kan, bagaimana sebenarnya kita boleh ‘tarik duit’ dengan hanya bekerja 2-3 jam sehari. Dijamin proses ‘tarik duit’ nie tak meggunakan bomoh-bomoh Siam mahupun bomoh tempatan. 😀

Sebenarnya ‘tarik duit’ tidak sukar jika kita tahu teknik-teknik yang betul dalam mempromosikan produk-produk yang berkualiti untuk dipasarkan secara maya. Dan apabila kita upgrade pelajaran ‘tarik duit’ nie, sampai satu tahap, walaupun kita tak de produk sendiri, orang masih lagi sanggup untuk ambil duit mereka dan hantar masuk ke dalam kocek kita (akaun bank). Haaa.. percaya atau tidak, ini lah yang telah berlaku pada saya pada bulan Julai tahun ini (Julai 2012 baru je lagi). Ini lah penting nya kita belajar teknik-teknik ‘tarik duit’ di internet.

 

 

Teknik ‘Tarik Duit’ 1 – Mudah.my

Mudah.my merupakan satu web pengiklanan. Apa saja yang anda ingin iklankan tidak menjadi masalah. Cara untuk buat duit saya jelaskan dalam ebook percuma nanti. Caranya sangat simple. Kelebihan di Mudah.my ini ialah pelanggan mencari anda, bukan anda mencari pelanggan. Tak nak ke macam tu?

 

Teknik ‘Tarik Duit’ 2 – Alternatif Pay Per Lead

Sejujurnya saya sangat menggemari teknik ini. Kenapa? Saya tak perlu keluarkan modal satu sen pun! Wah, siapa tak nak macam tu kan. Saya akan cuba menerangkan serba ringkas di dalam ebook percuma supaya mudah untuk anda memahaminya.

 

Teknik ‘Tarik Duit’ 3 – Alternatif Google Adsense

Program ini berfungsi di mana anda mempunyai blog, anda memohon untuk mendapatkan iklan-iklan yang berkenaan dan meletakkannya di dalam blog anda. Apabila pelawat blog klik pada iklan tersebut, anda mendapat komisyen. Senang kan konsepnya. Di dalam ebook percuma nanti saya akan terangkan cara bagaimana untuk mendapatkan iklan google adsense tersebut. Hanya dengan 6 langkah yang mudah, anda akan mendapat bayaran dari Google dalam matawang USD! (Pendapatan anda darab dengan 3. Cth: $1000 USD = RM3000 ringgit!)

 

Teknik ‘Tarik Duit’ ke 4 – ke 7

Sebenarnya ada lagi empat hikmat ‘tarik duit’ yang sengaja saya sembunyikan dan hanya dapat dipelajari apabila anda membaca eBook ‘Tarik Duit’ yang akan saya berikan secara percuma. Semuanya anda boleh lakukan sendiri dan tidak melibatkan kemahiran teknikal yang tinggi. Jika ada pertanyaan, sila ajukan permasalahan kepada saya di:- tarmizi.plm[at]gmail.com

 

Sila klik butang Download dibawah untuk mendapatkan eBook Teknik ‘Tarik Duit’ Di Internet. Sila tinggalkan komen anda untuk perkongsian bersama.

Ini Adalah Tutorial FB SSL Percuma

 

Step 1 – isi apps id

Step 2 – isikan url (wajib tambah /index.php)

fbsslco1

Step 3 – letak https://fbsslco.com/rakanfb/channel.php sebagai secured url

 

fbsslco2

 

 

CLICK Button Below To Get FREE FB Apps SSL

 

Selepas anda klik button dibawah, sila tunggu 10 saat kemudian anda akan di redirect ke members area…

 

[pnotifypro text=’FB SSL Percuma’ size=’xlarge’  list=’0′ autoresponder=’facebook’ redirect=’http://fbsslco.com/rakanfb’]

 

 

[vfblock border_size=”2″ border_color=”#e6da55″ corner=”rounded” bg_color=”#fffbcc” message=”Untuk Melihat Post Rahsia Ini, Sila LIKE DAN SHARE Dahulu…” font_color=”#555555″ url_custom=”http://”]Terima Kasih Kerana Berkongsi Maklumat Ini Dengan Rakn-Rakan Anda Yang Lain[/vfblock]

importchina

Pada masa ini negara China digelar sebagai kilang dunia kerana banyak barangan yang dihasilkan di negara mereka telah dieksport dengan kuantiti yang banyak kepada hampir kesemua negara di seluruh dunia. Negara-negara lain suka import dari China serta mendapatkan bekalan daripada negara China disebabkan kos per kuantiti barang yang rendah berbanding kos per kuantiti barang yang sama yang dihasilkan di negara selain negara China.

Perkembangan Bisnes Import Dari China

Perbezaan paling ketara di antara beberapa tahun lepas dengan tahun ini untuk anda dan usahawan kecil lain di seluruh dunia adalah kini komunikasi dengan negara China sudah menjadi lebih mudah dan akan mempercepatkan hubungan perniagaan dua-hala dengan mereka walaupun anda menjalankan perniagaan secara kecil-kecilan.

Oleh itu, sebagai seorang yang bijak mengambil peluang, anda sepatutnya mula mencari jalan untuk mendapatkan bekalan barangan import dari China untuk dijual. Dengan berbuat demikian, anda akan dapat menjana lebih banyak keuntungan disebabkan kos bekalan anda yang lebih rendah. Ini akan membolehkan anda untuk mencapai impian kewangan anda dengan lebih cepat.

Sama ada anda sedar ataupun tidak sedar, ramai penjual di Lelong.com.my dan juga eBay mendapatkan bekalan barangan import dari China yang berkualiti dan murah untuk dijual semula. Dengan cara ini mereka dengan mudah dapat menjana pendapatan yang lebih lumayan berbanding penjual lain yang mendapatkan bekalan barangan mereka daripada pembekal lain. Di antara barangan popular yang boleh anda perolehi dan import dari China adalah:-

  • Telefon Bimbit jenis Touchscreen
  • Frame Gambar Digital 3D
  • Aksesori Kereta
  • Android Tablet dengan fungsi Touchscreen
  • Permainan Remote Control (RC) yang boleh dikawal oleh iPhone dan iPad
  • Jam Tangan dengan Kamera Spy
  • Aksesori untuk Kamera SLR/DSLR
  • Gitar Elektrik
  • Permainan Video Touch-Screen
  • Jersi
  • Pakaian Wanita
  • Pakaian & Peralatan Bayi
  • Perhiasan Wanita
  • Beg Tangan Wanita
  • Patung Permainan

Secara jujur, mengimport dan memborong dari China bukan satu tugas yang mudah!

Lebih-lebih lagi bagi usahawan yang baru. Banyak halangan dan masalah yang akan dihadapi jika anda tidak tahu cara yang betul untuk melakukan pemborongan. Anda memerlukan bimbingan dan panduan mengenai ilmu-ilmu pemborongan yang betul supaya anda tidak bermula langkah-langkah pemborongan yang salah dan bakal merugikan anda. Langkah-langkah pemborongan yang salah akan membazirkan masa, wang dan tenaga anda.

Pada masa ini, hanya eBook Bisnes Import Dari China sahaja yang mampu memberikan gambaran dan maklumat sebenar mengenai cara untuk mengimport barangan dari negara China. Oleh itu, saya sarankan anda untuk mendapatkannya.

Anda boleh mendapatkan maklumat lanjut mengenai Bisnes Import Dari China di pautan berikut:

http://tarmizi.my/suka/bisnesimportdarichina

Tips Lebatkan Rambut

Rambut yang lebat boleh menjadi aset kepada penampilan anda untuk nampak cantik dan segak. Oleh itu, bagi anda yang ingin dapatkan rambut yang lebat, saya sediakan tips lebatkan rambut di bawah:

1-Untuk lebatkan rambut anda, anda perlu sentiasa basuh rambut anda supaya ia kekal lembap. Jangan basuh rambut anda dengan air panas. Sebaliknya basuh rambut anda dengan air sejuk.

2-Urut kulit kepala anda. Jangan hanya meraba–raba kepala anda. Sebaliknya urut seperti anda urut pada bahagian badan yang lain. Urutan pada bahagian kepala boleh menghasilkan rambut yang lebat dan kuat. Buktinya, ada kedai gunting rambut mamak dan salon mengurut kepala pelanggan mereka untuk lebatkan rambut.

3-Untuk lebatkan rambut, anda perlu makan banyak makanan yang mengandungi vitamin A dan vitamin D.

4-Makan banyak sayur–sayuran dan buah–buahan. Sayur dan buah mengandungi vitamin B6, zink dan magnesium di mana ia penting untuk memberi kekuatan kepada rambut anda. Rambut anda akan lebat apabila rambut anda kuat.

5-Amalkan senaman pada setiap hari atau tiga kali seminggu. Senaman akan kurangkan rasa tekanan dan melancarkan aliran darah di dalam badan. Rambut anda akan lebat apabila anda kurang tekanan atau stress. Aliran darah yang lancar juga membantu rambut anda untuk jadi sihat dan tumbuh lebat.

6-Tip2 lebatkan rambut berikutnya adalah kurangkan minum minuman yang mengandungi kafein dan banyakkan minum air kosong dan jus buah–buahan.

7-Gunakan produk kecantikan yang boleh lebatkan rambut anda.

8-Elakkan menggunakan syampu yang mengandungi terlalu banyak bahan kimia. Bahan kimia seperti yang kita tahu akan memberi kesan yang teruk kepada rambut anda.

Jika anda tidak mampu untuk ikut 8 cara di atas untuk lebatkan rambut, jangan risau. Ada teknik lain yang boleh anda gunakan tanpa perlu ambil masa yang lama.

 

Download Ebook PERCUMA Teknik Mudah Tips Lebatkan Rambut Dalam 30 Hari! di http://www.lebatkanrambut.com/