Lady Gaga

Salam hormat rakan-rakan IM sekalian. Post kali ini saya nak straight to the point nak tunjukkan bagaimana memasukkan video Youtube yang responsif – iaitu saiz video boleh berubah-ubah mengikut browser yang kita guna. Baiklah, anda perlu lakukan 2 langkah utama dengan mengedit fail .css dan juga kod HTML di website anda untuk menjadikan saiz video youtube yang anda embed di website anda responsif.

Continue Reading…

Google Analytics

Sebenarnya, Google Analytics tidak mampu merekod pelawat di website anda dengan tepat. Skript pengiraan waktu lawatan yang digunakan oleh Google masih terdapat beberapa ‘loophole’.  Hal ini menyebabkan report dari Analytics menunjukkan peratus Bounced Rate untuk website anda pada paras yang tertinggi. Seterusnya, memberikan impak kepada ranking anda di SERP.

Continue Reading…

Mini Site Mudah

Salam Kecemerlangan Rakan-Rakan Sekalian,

Kali ini saya ingin berkongsi satu tool yang paling berbaloi-baloi dimiliki oleh semua Internet Marketer Di Malaysia.

Ramai yang bertanya, mana nak cari sistem  mini site mudah yang boleh menguruskan   jualan di internet secara automatik?

Di internet sekarang pelbagai sistem yang kita boleh jumpa, tetapi tak menepati kehendak kebanyakkan pengguna atau Internet Markerter di Malaysia. Ada sistem yang sangat bagus, tetapi terlebih canggih, takut pelanggan tak pandai nak beli atau buat tempahan pulak.

Maka, cari punya cari saya terjumpa satu penyelesaian yang MUDAH!

Nama sistem pun sepadan dengan kehendak kebanyakkan penguna, nak tau apa nama sistem tu? Ianya adalah….

 

Mini Site Mudah

Mini Site Mudah

Saya dah review, test demo, nampaknya inilah sistem Mini Site yang Mudah, Cepat dan berkesan!

Dan kini saya merupakan salah seorang pelanggan dan pengguna tegar Sistem Mini Site Mudah untuk mempromosikan produk-produk saya.

Klik-klik, isi borang je, siap dah Mini Site atau Web Jualan kita. Canggih, Mudah, serius wa cakap lu

Ianya juga lengkap dengan arahan Step By Step bagaimana untuk mengisi setiap seksyen yang diperlukan dalam Mini Site Mudah untuk produk yang ingin di promosikan..

Inilah sistem yang dicari-cari selama ni, akhirnya menjadi kenyataan!

Patutlah selama ni tak jumpa, sebab sistem ni baru diterbitkan pada tahun 2012 ni, tak dilancarkan secara rasmi lagi pun… tetapi dah ramai pengguna menggunakan Sistem Mini site Mudah ni.

Untuk maklumat lanjut, sahabat boleh kunjungi web berkenaan disini:

http://www.MiniSiteMudah.com/

Atau lihat video ini:-

Walaupun masih baru, tak sampai setahun jagung pun lagi sistem ni, tapi ramai yang dah guna, dah rasmikan pun web jualan masing-masing.

So far, nampak respon/testimoni pengguna-pengguna, pelanggan semuanya positif. Otai-otai IM di Malaysia pun dah ramai gunakan rupanya, diam-diam je diorang ni..

Buat duit riban-riban, tak pening kepala nak fikir koding2, design Mini Site, guna Mini Site Mudah ni utk mudahkan uruskan web jualan, tempahan dan pengurusan pelanggan mereka.

Tak ramai lagi yang kongsikan rahsia ni, cari kat forum pun tak banyak lagi yang dok promote Mini Site Mudah ni.. diorang nak rahsiakan ke benda baik macam ni? Ntah ler…

So saya kongsikan pada sahabat rahsia yang masih lagi rahsia, orang belum kecoh-kecoh lagi lagi pasal Mini Site mudah ni, sebelum tokey dia naikkan harga, baik korang dapatkan sekarang…

Tunggu apa lagi?

Klik sini untuk ke laman web rasmi Mini Site Mudah–> http://www.MiniSiteMudah.com/

Semoga Bermanfaat.LIK SINI UNTUK LIHAT BONUS JIKA ANDA MEMBELI SISTEM MINI SITE MUDAH MELALUI LINK AFFILIATE SAYA

Mini Site Mudah
Last Reviewed by Mohd Tarmizion October 17 2012
Rating: 4.5

Terbongkar! SMS Marketing – Kini Hanya 1 Sen Sahaja!

Pernahkan anda menjana pendapatan di internet sebelum ini? Kalau belum, mahukah anda saya tunjukkan kaedah paling mudah nak jana RM 50 pertama anda untuk tahun ini?

Baru-baru ni satu fenomena yang sangat hot sedang melanda. Manakan tidak, ianya satu pendedahahan berani bagaimana beliau menggunakan SMS Marketing sebagai senjata paling efektif untuk menjana pendapatan!

Continue Reading…

Jom Belajar ‘Tarik Duit’

Salam Ramadan & Salam Perkenalan.

Nama saya Tarmizi. Baru je berkecimpung dalam dunia perniagaan melalui internet. Saya bermula November 2011 dan telah mempelajari pelbagai teknik untuk menjana wang secara online. Anda mesti nak tahu kan, bagaimana sebenarnya kita boleh ‘tarik duit’ dengan hanya bekerja 2-3 jam sehari. Dijamin proses ‘tarik duit’ nie tak meggunakan bomoh-bomoh Siam mahupun bomoh tempatan. 😀

Sebenarnya ‘tarik duit’ tidak sukar jika kita tahu teknik-teknik yang betul dalam mempromosikan produk-produk yang berkualiti untuk dipasarkan secara maya. Dan apabila kita upgrade pelajaran ‘tarik duit’ nie, sampai satu tahap, walaupun kita tak de produk sendiri, orang masih lagi sanggup untuk ambil duit mereka dan hantar masuk ke dalam kocek kita (akaun bank). Haaa.. percaya atau tidak, ini lah yang telah berlaku pada saya pada bulan Julai tahun ini (Julai 2012 baru je lagi). Ini lah penting nya kita belajar teknik-teknik ‘tarik duit’ di internet.

 

 

Teknik ‘Tarik Duit’ 1 – Mudah.my

Mudah.my merupakan satu web pengiklanan. Apa saja yang anda ingin iklankan tidak menjadi masalah. Cara untuk buat duit saya jelaskan dalam ebook percuma nanti. Caranya sangat simple. Kelebihan di Mudah.my ini ialah pelanggan mencari anda, bukan anda mencari pelanggan. Tak nak ke macam tu?

 

Teknik ‘Tarik Duit’ 2 – Alternatif Pay Per Lead

Sejujurnya saya sangat menggemari teknik ini. Kenapa? Saya tak perlu keluarkan modal satu sen pun! Wah, siapa tak nak macam tu kan. Saya akan cuba menerangkan serba ringkas di dalam ebook percuma supaya mudah untuk anda memahaminya.

 

Teknik ‘Tarik Duit’ 3 – Alternatif Google Adsense

Program ini berfungsi di mana anda mempunyai blog, anda memohon untuk mendapatkan iklan-iklan yang berkenaan dan meletakkannya di dalam blog anda. Apabila pelawat blog klik pada iklan tersebut, anda mendapat komisyen. Senang kan konsepnya. Di dalam ebook percuma nanti saya akan terangkan cara bagaimana untuk mendapatkan iklan google adsense tersebut. Hanya dengan 6 langkah yang mudah, anda akan mendapat bayaran dari Google dalam matawang USD! (Pendapatan anda darab dengan 3. Cth: $1000 USD = RM3000 ringgit!)

 

Teknik ‘Tarik Duit’ ke 4 – ke 7

Sebenarnya ada lagi empat hikmat ‘tarik duit’ yang sengaja saya sembunyikan dan hanya dapat dipelajari apabila anda membaca eBook ‘Tarik Duit’ yang akan saya berikan secara percuma. Semuanya anda boleh lakukan sendiri dan tidak melibatkan kemahiran teknikal yang tinggi. Jika ada pertanyaan, sila ajukan permasalahan kepada saya di:- tarmizi.plm[at]gmail.com

 

Sila klik butang Download dibawah untuk mendapatkan eBook Teknik ‘Tarik Duit’ Di Internet. Sila tinggalkan komen anda untuk perkongsian bersama.

Tips Lebatkan Rambut

Rambut yang lebat boleh menjadi aset kepada penampilan anda untuk nampak cantik dan segak. Oleh itu, bagi anda yang ingin dapatkan rambut yang lebat, saya sediakan tips lebatkan rambut di bawah:

1-Untuk lebatkan rambut anda, anda perlu sentiasa basuh rambut anda supaya ia kekal lembap. Jangan basuh rambut anda dengan air panas. Sebaliknya basuh rambut anda dengan air sejuk.

2-Urut kulit kepala anda. Jangan hanya meraba–raba kepala anda. Sebaliknya urut seperti anda urut pada bahagian badan yang lain. Urutan pada bahagian kepala boleh menghasilkan rambut yang lebat dan kuat. Buktinya, ada kedai gunting rambut mamak dan salon mengurut kepala pelanggan mereka untuk lebatkan rambut.

3-Untuk lebatkan rambut, anda perlu makan banyak makanan yang mengandungi vitamin A dan vitamin D.

4-Makan banyak sayur–sayuran dan buah–buahan. Sayur dan buah mengandungi vitamin B6, zink dan magnesium di mana ia penting untuk memberi kekuatan kepada rambut anda. Rambut anda akan lebat apabila rambut anda kuat.

5-Amalkan senaman pada setiap hari atau tiga kali seminggu. Senaman akan kurangkan rasa tekanan dan melancarkan aliran darah di dalam badan. Rambut anda akan lebat apabila anda kurang tekanan atau stress. Aliran darah yang lancar juga membantu rambut anda untuk jadi sihat dan tumbuh lebat.

6-Tip2 lebatkan rambut berikutnya adalah kurangkan minum minuman yang mengandungi kafein dan banyakkan minum air kosong dan jus buah–buahan.

7-Gunakan produk kecantikan yang boleh lebatkan rambut anda.

8-Elakkan menggunakan syampu yang mengandungi terlalu banyak bahan kimia. Bahan kimia seperti yang kita tahu akan memberi kesan yang teruk kepada rambut anda.

Jika anda tidak mampu untuk ikut 8 cara di atas untuk lebatkan rambut, jangan risau. Ada teknik lain yang boleh anda gunakan tanpa perlu ambil masa yang lama.

 

Download Ebook PERCUMA Teknik Mudah Tips Lebatkan Rambut Dalam 30 Hari! di http://www.lebatkanrambut.com/

Kelebihan Facebook

Pada hari ini, buka sahaja internet pastinya perkara pertama yang akan diakses adalah akaun Facebook.

Tidak kira bila masanya, fenomena Facebook kita telah menular di muka bumi. Namun, tidak salahnya kita sebagai usahawan menggunakan kelebihan Facebook ini bagi memasarkan bisnes kita kepada pasaran!

Jom kita lihat, mengapa ianya perlu?

Kelebihan Facebook

Kelebihan Facebook

Continue Reading…