Facebook Edgerank Formula

Dapat email dari member IM & dia bagi guide percuma.. TQ Bos…

Ni salinan nya.. Saya yakin ada rakan2 saya pun dapat email ni…

__________________________
Hey Mohd,

when it comes to facebook..
did you know that not all of your posts will be seen?

why? well like google facebook use an algorithm
that determines how many of your firends and their
friends see your posts and links..

This is called the edgerank algorithm and yes
it can be manipulated to your benefit.

I’ve created a guide on what edge rank is and
how you can manipulate it for your own benefit.

_____________________________________________

Untuk Download laporan ini, sila ikuti 2 langkah mudah dibawah..

[sfm_shortcode id=”1″ width=”630″ height=”500″]

Recommended Reading

Tutorial FB SSL Percuma

Ini Adalah Tutorial FB SSL Percuma

 

Step 1 – isi apps id

Step 2 – isikan url (wajib tambah /index.php)

fbsslco1

Step 3 – letak https://fbsslco.com/rakanfb/channel.php sebagai secured url

 

fbsslco2

 

 

CLICK Button Below To Get FREE FB Apps SSL

 

Selepas anda klik button dibawah, sila tunggu 10 saat kemudian anda akan di redirect ke members area…

 

[pnotifypro text=’FB SSL Percuma’ size=’xlarge’  list=’0′ autoresponder=’facebook’ redirect=’http://fbsslco.com/rakanfb’]

 

 

[vfblock border_size=”2″ border_color=”#e6da55″ corner=”rounded” bg_color=”#fffbcc” message=”Untuk Melihat Post Rahsia Ini, Sila LIKE DAN SHARE Dahulu…” font_color=”#555555″ url_custom=”http://”]Terima Kasih Kerana Berkongsi Maklumat Ini Dengan Rakn-Rakan Anda Yang Lain[/vfblock]

Recommended Reading

Bisnes Import Dari China

importchina

Pada masa ini negara China digelar sebagai kilang dunia kerana banyak barangan yang dihasilkan di negara mereka telah dieksport dengan kuantiti yang banyak kepada hampir kesemua negara di seluruh dunia. Negara-negara lain suka import dari China serta mendapatkan bekalan daripada negara China disebabkan kos per kuantiti barang yang rendah berbanding kos per kuantiti barang yang sama yang dihasilkan di negara selain negara China.

Perkembangan Bisnes Import Dari China

Perbezaan paling ketara di antara beberapa tahun lepas dengan tahun ini untuk anda dan usahawan kecil lain di seluruh dunia adalah kini komunikasi dengan negara China sudah menjadi lebih mudah dan akan mempercepatkan hubungan perniagaan dua-hala dengan mereka walaupun anda menjalankan perniagaan secara kecil-kecilan.

Oleh itu, sebagai seorang yang bijak mengambil peluang, anda sepatutnya mula mencari jalan untuk mendapatkan bekalan barangan import dari China untuk dijual. Dengan berbuat demikian, anda akan dapat menjana lebih banyak keuntungan disebabkan kos bekalan anda yang lebih rendah. Ini akan membolehkan anda untuk mencapai impian kewangan anda dengan lebih cepat.

Sama ada anda sedar ataupun tidak sedar, ramai penjual di Lelong.com.my dan juga eBay mendapatkan bekalan barangan import dari China yang berkualiti dan murah untuk dijual semula. Dengan cara ini mereka dengan mudah dapat menjana pendapatan yang lebih lumayan berbanding penjual lain yang mendapatkan bekalan barangan mereka daripada pembekal lain. Di antara barangan popular yang boleh anda perolehi dan import dari China adalah:-

  • Telefon Bimbit jenis Touchscreen
  • Frame Gambar Digital 3D
  • Aksesori Kereta
  • Android Tablet dengan fungsi Touchscreen
  • Permainan Remote Control (RC) yang boleh dikawal oleh iPhone dan iPad
  • Jam Tangan dengan Kamera Spy
  • Aksesori untuk Kamera SLR/DSLR
  • Gitar Elektrik
  • Permainan Video Touch-Screen
  • Jersi
  • Pakaian Wanita
  • Pakaian & Peralatan Bayi
  • Perhiasan Wanita
  • Beg Tangan Wanita
  • Patung Permainan

Secara jujur, mengimport dan memborong dari China bukan satu tugas yang mudah!

Lebih-lebih lagi bagi usahawan yang baru. Banyak halangan dan masalah yang akan dihadapi jika anda tidak tahu cara yang betul untuk melakukan pemborongan. Anda memerlukan bimbingan dan panduan mengenai ilmu-ilmu pemborongan yang betul supaya anda tidak bermula langkah-langkah pemborongan yang salah dan bakal merugikan anda. Langkah-langkah pemborongan yang salah akan membazirkan masa, wang dan tenaga anda.

Pada masa ini, hanya eBook Bisnes Import Dari China sahaja yang mampu memberikan gambaran dan maklumat sebenar mengenai cara untuk mengimport barangan dari negara China. Oleh itu, saya sarankan anda untuk mendapatkannya.

Anda boleh mendapatkan maklumat lanjut mengenai Bisnes Import Dari China di pautan berikut:

http://tarmizi.my/suka/bisnesimportdarichina

Recommended Reading

Video Watermark Step By Step

Salam Sejahtera.

Kali ini saya ingin berkongsi langkah demi langkah bagaimana anda boleh meletakkan tanda/signature pada video anda secara percuma!

Software yang akan digunakan adalah Window Movie Maker. Untuk Windows 7, jika dalam komputer anda masih belum ada software tersebut, anda boleh dowloadnya di sini:-

http://windows.microsoft.com/is-IS/windows-live/movie-maker-get-started

Untuk Windows XP, Software Window Movie Maker biasanya telah sedia ada di install dalam PC anda.

OK, setelah anda install software tersebut, sila ikut langkah-langkah dibawah.

 

  1. Klik dalam kotak belah kanan & pilih Video AndaVideo Watermark Step By Step
  2. Sila Klik Pada Caption
  3. Taip Teks Watermark Anda
  4. Anda boleh edit Warna, Type & Saiz Font; Saiz & Warna Outline; Animasi Watermark serta Lokasi Watermark Anda. Semua ini anda boleh cuba sendiri.. Amat mudah sama seperti menggunakan MS Word sahaja.
  5. Akhir sekali bila anda telah berpuas hati dengan Watermark anda, anda boleh save mengikut kualiti yang tertera.



Recommended Reading

Mini Site Mudah

Salam Kecemerlangan Rakan-Rakan Sekalian,

Kali ini saya ingin berkongsi satu tool yang paling berbaloi-baloi dimiliki oleh semua Internet Marketer Di Malaysia.

Ramai yang bertanya, mana nak cari sistem  mini site mudah yang boleh menguruskan   jualan di internet secara automatik?

Di internet sekarang pelbagai sistem yang kita boleh jumpa, tetapi tak menepati kehendak kebanyakkan pengguna atau Internet Markerter di Malaysia. Ada sistem yang sangat bagus, tetapi terlebih canggih, takut pelanggan tak pandai nak beli atau buat tempahan pulak.

Maka, cari punya cari saya terjumpa satu penyelesaian yang MUDAH!

Nama sistem pun sepadan dengan kehendak kebanyakkan penguna, nak tau apa nama sistem tu? Ianya adalah….

 

Mini Site Mudah

Mini Site Mudah

Saya dah review, test demo, nampaknya inilah sistem Mini Site yang Mudah, Cepat dan berkesan!

Dan kini saya merupakan salah seorang pelanggan dan pengguna tegar Sistem Mini Site Mudah untuk mempromosikan produk-produk saya.

Klik-klik, isi borang je, siap dah Mini Site atau Web Jualan kita. Canggih, Mudah, serius wa cakap lu

Ianya juga lengkap dengan arahan Step By Step bagaimana untuk mengisi setiap seksyen yang diperlukan dalam Mini Site Mudah untuk produk yang ingin di promosikan..

Inilah sistem yang dicari-cari selama ni, akhirnya menjadi kenyataan!

Patutlah selama ni tak jumpa, sebab sistem ni baru diterbitkan pada tahun 2012 ni, tak dilancarkan secara rasmi lagi pun… tetapi dah ramai pengguna menggunakan Sistem Mini site Mudah ni.

Untuk maklumat lanjut, sahabat boleh kunjungi web berkenaan disini:

http://www.MiniSiteMudah.com/

Atau lihat video ini:-

Walaupun masih baru, tak sampai setahun jagung pun lagi sistem ni, tapi ramai yang dah guna, dah rasmikan pun web jualan masing-masing.

So far, nampak respon/testimoni pengguna-pengguna, pelanggan semuanya positif. Otai-otai IM di Malaysia pun dah ramai gunakan rupanya, diam-diam je diorang ni..

Buat duit riban-riban, tak pening kepala nak fikir koding2, design Mini Site, guna Mini Site Mudah ni utk mudahkan uruskan web jualan, tempahan dan pengurusan pelanggan mereka.

Tak ramai lagi yang kongsikan rahsia ni, cari kat forum pun tak banyak lagi yang dok promote Mini Site Mudah ni.. diorang nak rahsiakan ke benda baik macam ni? Ntah ler…

So saya kongsikan pada sahabat rahsia yang masih lagi rahsia, orang belum kecoh-kecoh lagi lagi pasal Mini Site mudah ni, sebelum tokey dia naikkan harga, baik korang dapatkan sekarang…

Tunggu apa lagi?

Klik sini untuk ke laman web rasmi Mini Site Mudah–> http://www.MiniSiteMudah.com/

Semoga Bermanfaat.LIK SINI UNTUK LIHAT BONUS JIKA ANDA MEMBELI SISTEM MINI SITE MUDAH MELALUI LINK AFFILIATE SAYA

Mini Site Mudah
Last Reviewed by Mohd Tarmizion October 17 2012
Rating: 4.5

Recommended Reading

Perolehan Kerajaan – Keutamaan Syarikat Bumiputera

perolehan kerajaan

Syarikat Bumiputera mempunyai nilai peratus keutamaan untuk memenangi perolehan kerajaan. Keutamaan ini adalah diberikan bagi mengekalkan daya saing dikalangan kontraktor Bumiputera agar dapat bersaing dengan kontraktor bukan Bumiputera. Dari segi definisi sebuah syarikat diiktiraf sebagai sebuah syarikat Bumiputera jika memenuhi kreteria seperti berikut:

Continue reading “Perolehan Kerajaan – Keutamaan Syarikat Bumiputera”

Recommended Reading

How can the Planned Progress % (percentage) be recorded in MSP?

Step 1 – Implement Number1 Field
Open your Microsoft Project (MSP) plan and implement a new column called: Number1.

FAQ_progress_step1.png
Once the column is added, right-click on the column heading and select the Custom Fields option.
Continue reading “How can the Planned Progress % (percentage) be recorded in MSP?”

Recommended Reading

Tips Lebatkan Rambut

Rambut yang lebat boleh menjadi aset kepada penampilan anda untuk nampak cantik dan segak. Oleh itu, bagi anda yang ingin dapatkan rambut yang lebat, saya sediakan tips lebatkan rambut di bawah:

1-Untuk lebatkan rambut anda, anda perlu sentiasa basuh rambut anda supaya ia kekal lembap. Jangan basuh rambut anda dengan air panas. Sebaliknya basuh rambut anda dengan air sejuk.

2-Urut kulit kepala anda. Jangan hanya meraba–raba kepala anda. Sebaliknya urut seperti anda urut pada bahagian badan yang lain. Urutan pada bahagian kepala boleh menghasilkan rambut yang lebat dan kuat. Buktinya, ada kedai gunting rambut mamak dan salon mengurut kepala pelanggan mereka untuk lebatkan rambut.

3-Untuk lebatkan rambut, anda perlu makan banyak makanan yang mengandungi vitamin A dan vitamin D.

4-Makan banyak sayur–sayuran dan buah–buahan. Sayur dan buah mengandungi vitamin B6, zink dan magnesium di mana ia penting untuk memberi kekuatan kepada rambut anda. Rambut anda akan lebat apabila rambut anda kuat.

5-Amalkan senaman pada setiap hari atau tiga kali seminggu. Senaman akan kurangkan rasa tekanan dan melancarkan aliran darah di dalam badan. Rambut anda akan lebat apabila anda kurang tekanan atau stress. Aliran darah yang lancar juga membantu rambut anda untuk jadi sihat dan tumbuh lebat.

6-Tip2 lebatkan rambut berikutnya adalah kurangkan minum minuman yang mengandungi kafein dan banyakkan minum air kosong dan jus buah–buahan.

7-Gunakan produk kecantikan yang boleh lebatkan rambut anda.

8-Elakkan menggunakan syampu yang mengandungi terlalu banyak bahan kimia. Bahan kimia seperti yang kita tahu akan memberi kesan yang teruk kepada rambut anda.

Jika anda tidak mampu untuk ikut 8 cara di atas untuk lebatkan rambut, jangan risau. Ada teknik lain yang boleh anda gunakan tanpa perlu ambil masa yang lama.

 

Download Ebook PERCUMA Teknik Mudah Tips Lebatkan Rambut Dalam 30 Hari! di http://www.lebatkanrambut.com/

Recommended Reading

Dapatkan eBook Bisnes Import Dari China Pada Harga Istimewa

Salam hormat ,

 Kali ini saya ingin kongsikan rasa terkejut bila membaca update dari owner eBook ‘Bisnes Import Dari China’.
Beliau membuat keputusan untuk menaikkan harga eBook Panduan ini tak lama lagi – kini eBook ini berharga RM80 (harga yang mampu milik) untuk anda semua (bakal usahawan import barangan dari China) dan harganya akan dinaikkan kepada RM100 tak lama lagi!

Continue reading “Dapatkan eBook Bisnes Import Dari China Pada Harga Istimewa”

Recommended Reading